با آنکه قرآن کتاب هدایت است و امر هدایت مربوط به روح میباشد، ولی به سبب دو بعدی بودن زندگی انسان، این کتاب الهی دارای برخی اشارات علمی سودمند برای تغذیه و سلامت جسم نیز میباشد. مطالعه تحلیلی در رویکرد قرآن به خوراکیها نشان میدهد که همواره ذکر میوهها در قرآن مقدم بر گوشتهاست. به علاوه، ذکر میوهها از فراوانی بیشتری در مقایسه با گوشتها برخوردار است و این تقدم در ذکر و تکرار میتواند مشعر به تقدم استفاده از میوه بر گوشت باشد. از بین میوههای مختلف یازده میوه به صراحت در قرآن آمده که از این میان خرما با بیست و یکبار تکرار جایگاه ممتازی دارد. الهام از نحوه اهتمام قرآن به میوهها و تنظیم استفاده از آنها از سویی، گامی در جهت بهبود سلامت و تقلیل هزینههاست و از سویی دیگر، حرکت بهطرف سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه میباشد.